top of page
bop_2-u368257-fr2.jpg
Pranimi
New York Harbor School main building on Governors Island
Si të aplikoni
NYHS_students_walk_from_ferry.jpg

Hapi i parë është të mësoni rreth Harbour School  . . .  misioni i tij, historia dhe e ardhmja e tij.  Ju mund ta bëni këtë duke vazhduar të shfletoni faqen tonë të internetit dhe ne ju inkurajojmë të merrni kohën tuaj ndërsa shikoni përreth. 

 

Një nga parimet udhëzuese të Procesit të Pranimit në Shkollën e Mesme është se studentët në qytetin e Nju Jorkut janë të autorizuar për të renditur shkollat dhe programet që pasqyrojnë me saktësi preferencat e tyre.  Përfitoni nga kjo mundësi duke eksploruar qindra shkolla të mesme në dispozicion për ju dhe renditni shkollat e mesme që u përshtaten më mirë interesave tuaja._cc781905-5cde-3194-bb3b-138d_5c

lexoni

1

Ndërsa lexoni faqen tonë të internetit, merrni parasysh sa vijon: 

  • A mund ta imagjinoj veten duke ndjekur Shkollën e Harbour?

  • A do të prisja me padurim të shkoja në shkollë çdo ditë?

  • A jam i emocionuar për kurrikulën e shkollës?

  • A më interesojnë orët dhe programet?

  • A do të isha i gatshëm të udhëtoja në ishullin e Guvernatorëve çdo ditë?

  • A do të më pëlqente të kaloja kohë në, brenda ose pranë ujit?

Megjithëse përgjigjet tuaja për këto pyetje mund t'ju japin një ndjenjë të interesit tuaj në Harbour School, ato janë vetëm grupi i parë i shumë pyetjeve që mund t'i bëni vetes ndërsa vazhdoni procesin e pranimit. 

bop_12.jpg

shikojnë

Ambasadorët më të mirë për çdo shkollë janë nxënësit e saj. Shikoni teksa ndajnë histori me ne për përvojat e tyre në ujë dhe na tregoni se si është të shkosh në Harbour School.

2

turne

3

Ju inkurajojmë të vini të na shihni në ishullin e Guvernatorëve. Në vizitën tuaj, ju do të vizitoni shkollën, do të dëgjoni nga përfaqësuesit e Ekipit të Pranimeve dhe do t'ju përgjigjen pyetjeve tuaja nga studentët dhe mësuesit aktualë. Ju do të shihni kampusin tonë kryesor me pamje nga Gjiri i Nju Jorkut të Epërm dhe peizazhet përreth qytetit; laboratorët tanë të shkencës detare dhe punëtoritë e teknologjisë të krijuara me porosi dhe Qendra jonë e Çështjeve Detare, Shkencës dhe Teknologjisë (MAST).

bop_3.jpg
Tour Registration

interesat

4

Tani që ju keni shfletuar faqen tonë të internetit, keni parë studentët të ndajnë histori për përvojat e tyre në ujë, keni vizituar shkollën tonë dhe jeni lidhur me ne përmes Facebook, Instagram dhe Twitter dhe jeni prezantuar, është koha të flisni me prindërit, familjen dhe mësuesit tuaj . Së bashku, flisni për interesat dhe nevojat tuaja dhe kërkojuni atyre t'ju ndihmojnë të vendosni nëse Shkolla Harbor është e duhura për ju.

 

Po kërkoni një certifikim të shkencës ose teknologjisë detare? A është i rëndësishëm mësimi praktik për ju?

Jeni mirë me një udhëtim të gjatë? Dëshironi të mësoni të vozisni, të lundroni, të peshkoni ose të riparoni varkat? jeni ju

të interesuar për të rivendosur mjedisin lokal?

aplikoni

Kodi i programit: K51A

Ju do të merrni aplikacionin tuaj të shkollës së mesme të Raundit 1 nga këshilltari juaj udhëzues ose në llogarinë tuaj të shkollave NYCDOE. Ju duhet ta plotësoni këtë aplikim, duke renditur deri në 12 programe të shkollës së mesme sipas renditjes prioritare dhe t'ia ktheni atë këshilltarit tuaj udhëzues ose të regjistruar nëLlogaria juaj e Shkollave NYCDOEtderi më 9 dhjetor 2022. Nëse keni pyetje se si të aplikoni, flisni me këshilltarin tuaj të shkollës. Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni: 

 

https://www.schools.nyc.gov/enrollment/enroll-grade-by-grade/high-school.

 

Shkolla e Harborit në përgjithësi nuk pranon studentë në klasat 10, 11 ose 12.  Në raste të rralla, një vend mund të ofrohet në këto nivele klasash._cc781905-5cde-3194-3194-bb35Nëse jeni të interesuar të aplikoni në Harbour School si aplikant transferimi, ju lutemi kontaktoni Ekipin e Pranimeve për më shumë informacion.

5

bottom of page