top of page
Studentët tanë
A Day at Harbor

A Harbor School Student's day 

               is far from typical

Ja çfarë shkruan një nga të sapodiplomuarit tanë:

Fillova në Harbour School pa e ditur vërtet se çfarë doja të bëja pas shkollës së mesme. Megjithatë, e dija me siguri se një arsimim praktik ishte ajo që më duhej. Unë kam qenë gjithmonë i mirë në të mësuarit duke bërë, dhe Harbour School ishte perfekte për këtë. Kur mbërrita si studente e parë, kisha përvojë të kufizuar në ujë. Si një i moshuar në rritje, jam shumë i lumtur të them se kam kaluar më shumë se 85 ditë në det dhe pres me padurim një karrierë në ujë.

 

Gjëja më e mirë për Harbour School është se ajo mëson përgjegjësinë dhe vlerën e punës në grup. Edhe në Indock, programi i orientimit për studentët e parë të shkollës, studentët mësojnë se duhet "të tërheqin fort dhe të tërhiqen së bashku" - një moto që ne kemi jo vetëm për të ngritur velat, por për të gjithë punën tonë së bashku.

 

"Është vërtet e rëndësishme të filloni shkollën e mesme me një ndjenjë të së ardhmes."

Unë rekomandoj që studentët e parë që vijnë të mendojnë për jetën pas shkollës së mesme, jo për sa i përket vendit ku duan të shkojnë, por për sa i përket asaj që duhet të kenë arritur dhe përjetojnë në mënyrë që të kenë një zgjedhje se ku të shkojnë. Filloni shkollën e mesme me një plan vetë-përmirësimi dhe vendosni synime ambicioze afatshkurtra: Unë dua të mbaj një mesatare 90+ në të gjitha klasat e mia deri në periudhën e parë të notimit dhe dua të bashkohem të paktën në një aktivitet pas shkollës deri në tetor. Mbajtja në rrugën e duhur me këto lloje të qëllimeve afatshkurtra dhe vendosja e atyre të reja çdo semestër do të jetë e paçmueshme kur të jetë koha për të filluar aplikimin në kolegj. Më beso!

2208_Billion Oyster Project 149.jpg

"Harbour School mëson përgjegjësinë dhe vlerën e punës në grup."

Një mostër

  _cc781905-5cde-3194-bbd3b-136bad5cf58d_ _cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad_5cfc5-136bad_5cf55-136d_5cf55-136d_5cf55-136d_5cb55-D

6:00 e mëngjesit

Zgjohu dhe bëhu gati për shkollë

 

Ora 6:45 e mëngjesit

Merrni trenin për në Whitehall/South Ferry

 

Ora 8:00 e paradites

Merrni tragetin për në ishullin e Guvernatorit. Më pëlqen të ulem me miqtë e mi në kuvertën e sipërme, në anën e djathtë. Nga atje, pamja e mëngjesit e portit dhe Statuja e Lirisë është spektakolare.

 

Periudha 1

Historia e Shteteve të Bashkuara ku ne kalojmë shumë kohë duke parë dokumentet historike dhe duke i dhënë kuptim historisë përmes burimeve parësore.

 

Periudha 2

Artet e gjuhës angleze, ne jemi duke punuar në hartimin e deklaratave personale që do të jenë baza e eseve tona të kolegjit.

 

Periudha 3

Calculus AP, mbani mend gjithmonë të shkruani kufijtë!

 

Periudha 4

Edukim Fizik, me Micheal Sammarco, i cili është edhe një nga trajnerët e kanotazhit të shkollës. Ne vrapuam nga shkolla në Pier 101 dhe mbrapa, tre herë.

Periudha 5

Dreka jashtë në tavolinat e piknikut përballë kopshtit. Shokët e mi nga Marine Systems Tech më tërhoqën më pas në një lojë të improvizuar basketbolli.

 

Periudhat 6-8

Operacionet e anijeve, me kapiten Aaron Singh. Ne e nxjerrim Indy 7 në Kanalin Buttermilk për të praktikuar stërvitjet e urgjencës për Ditën tonë të Stërvitjes së Përbashkët me Rojet Bregdetare të SHBA. Kapiteni Aaron pret që ne të marrim nota të plota në të gjitha stërvitjet: Man në bord, Zjarr dhe Braktis Anijen.

 

3:45 pasdite

Duke lundruar në një nga varkat e vogla, një J/24 deri në lumin Hudson. Takohem me ekipin tim në Pier 101 dhe caktojmë pozicione për lundrimin. 

6:30 pasdite

Shkoni në shtëpi nga Pier 66

 

7:45 pasdite

Darka me familjen

 

20:15 pasdite

Detyre shtepie

27838930203_18d437c330_o.jpg

Tregime Alumni

          coming soon

Kthehuni së shpejti për të lexuar se çfarë kanë bërë disa nga të diplomuarit e Harbour School që nga largimi.

Shoqata Alumni NYHS vjen së shpejti!

Detajet rreth Shoqatës së Alumnive të Shkollës së Nju Jorkut Harbor janë të ardhshme, 

 

Klikoni për t'u regjistruar dhe ne do t'ju kontaktojmë me informacionin e ngjarjes.

bottom of page