top of page
NYHS_wbl.jpg
Frame_Wide.png
Mësimi i bazuar në punë
Stickie_yellow_edited_edited_edited.png

Mësimi i bazuar në punë (WBL) është një strategji arsimore që u ofron studentëve përvoja të punës në jetën reale ku ata mund të aplikojnë aftësi akademike dhe teknike. Përvojat e hershme në industri nxisin interesin e përjetshëm dhe ndërtojnë aftësi të punësueshme. Studentët tanë fitojnë kredenciale të njohura nga industria në shkencën detare dhe teknologjinë detare.

Programet e mësimit të bazuar në punë të Shkollës së Nju Jorkut Harbor (WBL) u japin studentëve mundësinë për të studiuar lëndë komplekse si dhe për të fituar aftësi jetike në vendin e punës në një mjedis praktik. Përvojat e WBL gjithashtu u ofrojnë studentëve ndërgjegjësimin për karrierën, eksplorimin e opsioneve të karrierës, zhvillimin e aftësive të përshtatshme në vendin e punës dhe mundësinë për të lidhur aftësitë akademike me aplikimet e jetës reale.

 

Secili nga programet tona të Arsimit Teknik dhe Karrierës (CTE) ka akses në praktikat me pagesë, mundësitë e të mësuarit për shërbime, vizita profesionale, prezantime në konferenca dhe turne në terren. Studentëve u mësohen aftësitë e rezymeve dhe intervistave dhe gjenerojnë profile të punësimit të aftësive për punë.

Kolegji Baruch (CUNY)

Projekti Miliard Oyster

Cell Motion Labs

Akuariumi i qytetit

CIVITAS Qytetarët

Linjat klasike të limanit

Clipper City

Universiteti i Kolumbisë

DCAS

Çështja e Tokës

Fishers Island Oysters

Kantieri GMD

Hornblower Cruises dhe Argëtim

Observatori i Tokës Lamont Doherty

Partnerët WBL
 

McAllister Rimorkimi

Nisja e Millerit

Kolegji Morrisville (SUNY)

NYU

Departamenti i Parqeve

Universiteti Roger Williams

Cruises shpirtërore

Muzeu i Portit Detar të Shën Jugut

Traget i Staten Island

Kolegji Shën Françeskut

Ruajtja e Natyrës

Projekti i Lumit

Universiteti i Rhode Island

bottom of page